Maďarský vegeguláš s knedľou
Tak
a máme tu ďalší z gulášových receptov. Maďarský VegeGuláš
je chutné, rýchle a lacné jedlo. Ja som ho robila s knedľou,
vtedy je príprava časovo náročnejšia. No keď nemáte dostatok času, uvarte
si napríklad zemiaky, ryžu, bulgur alebo tí veľmi uponáhľaní
môžu zvoliť kuskus.
Potrebujeme:
1/2 balíka sójových kociek, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl paradajkového
pretlaku, 1 lečo alebo čerstvá nakrájaná paradajka a paprika, čili
paprička, čili omáčka, čierne korenie, mletá červená paprika, majorán
Postup:
Sójové
kocky si pripravíme podľa uverejneného receptu VegeGulášu. Keď sú pripečené a okorenené,
pridáme paradajkový pretlak a pomiešame. Ďalej pridáme lečo alebo zeleninu a ak máte radi pikantné, vložte tam aj čili papričku či omáčku. Necháme
variť, kým sa lečo alebo zelenina nerozvarí. Potom pridáme roztlačený cesnak a majorán
a dosolíme podľa chuti.
Podrobný recept na knedle
si netrúfam napísať, pretože vždy ich robím od oka. Takže odhadom, na 2 menšie knedle som použila 1/3 kocky
droždia, 1 lyžicu cukru, ½ lyžice soli, cca 2 dcl vody, cca 300 g múky (dávam polohrubú
aj hladkú). Do vlažnej vody s cukrom som rozdrvila droždie a nechala ho
napučať. Potom som ho vyliala do múky so soľou a vymiesila husté a nelepivé cesto.
Vyformovala som knedlíky a nechala nakysnúť. Po cca 15 minútach som ich
dala pariť do hrnca na 20 minút. Pre ilustráciu, dopĺňam pár fotiek:
Droždie vo vode |
Miesenie cesta |
Vytvarované knedle |
Knedle v hrnci |
Hotové knedle |
Komentáre
Zverejnenie komentára