Krémové špenátové halušky

Pred týždňom som objavila u nás na trhu čerstvý špenát. Tak sme si, samozrejme, jedno vrecko plné špenátových listov kúpili. Za 1 euro sme mali pomaly 3 jedlá – polievku, halušky a zopár čerstvých lístkov sme si šupli aj do šalátu a bagetiek.


Potrebujeme:
čerstvý špenát, vajce, celozrnná ražná múka, soľ, sojakrém

Postup:
Čerstvé špenátové listy rozmixujeme na kašu. Špenátovú kašu zmiešame s vajcom, vodou, soľou a pomaly zahusťujeme múkou tak, aby vznikla polohustá kašovitá zmes. Ak chcete vegánsku verziu, nahraďte vajce jedným nastrúhaným zemiakom. Medzitým si dáme do hrnca variť vodu a keď začne vrieť, môžeme do nej nahádzať halušky. Varíme ich cca 10 minút a keď sú hotové, zlejeme z nich vodu. Nezlejeme všetku vodu, ale trochu jej v hrnci spolu s haluškami necháme a do horúcich halušiek vytlačíme sojakrém. Zamiešame nech sa poriadne rozpustí a halušky nadobudnú peknú krémovú konzistenciu.


Komentáre

Obľúbené príspevky