Lievance s medovo-škoricovými jablkami a ricottovým krémom

Aj jabĺčka sa z nášho starodávneho stromu pomaly vytrácajú. Už je všade navôkol taká pravá jesenná atmosféra. Dnes sme si prevoňali domácnosť dusenými jablkami spolu so škoricou a medom. Upiekla som zopár lievancov, pridala som aj lahodný krém z ricotty a obed s nádychom jesene bol na svete.:)


Potrebujeme:
múka, mlieko, cukor, maslo, soľ, vajce, jablká, med, škorica, ricotta, biely jogurt, šťava z citróna, vanilkový cukor

Postup:
Múku (môžete pridať aj celozrnnú) spolu s práškom do pečiva nasypeme do misky a k nej postupne prilievame vlažné mlieko a metličkou vymiešame. K zmesi pridáme vajcia a roztopené maslo. Pridáme štipku soli a lyžicu cukru. Keď je cesto hotové, ošúpeme a nadrobno nakrájame jablká. Tie vložíme do hrnca a dusíme, kým nezmäknú. Na záver ich polejeme medom a posypeme škoricou. Ricottový krém si spravíme zmiešaním bieleho jogurtu, vanilkového cukru a šťavy z citróna. Opečieme lievance a vrch ozdobíme voňavými škoricovo-medovými jablkami a ricottovým krémom.









Komentáre

Obľúbené príspevky