Karfiolová baba bez vajec a lepku
Klasický recept na zemiakovú babu som obohatila o karfiol, pridala
čerstvé vňate a zahustila ryžovou múkou. Vajce do cesta nebolo treba, keďže škrob,
ktorý pustili zemiaky, celú zmes pekne spojil. K upečenej babe sa výborne
hodí grilovaná zelenina s lyžičkou sojanézy. A takto pekne letne to celé
vyzeralo:
Potrebujeme:
hlavička karfiolu, 4 zemiaky, pol šálky ryžovej múky, soľ,
čerstvá zelerová, petržlenová a cibuľová vňať, čierne korenie, majorán,
drvená rasca, lyžica sezamových semienok, olej
Postup:
Karfiol umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď je
mäkký, vyberieme ho z vody a necháme vychladnúť. Potom ho rozpučíme a pridáme
k nemu najemno nastrúhané zemiaky.
Zmiešame a prisypeme asi polovicu šálky ryžovej múky. Ak máte vodnatejšie
zemiaky, pridajte trošku viac múky. Čerstvé vňate nasekáme nadrobno a pridáme
ku karfiolovo-zemiakovej zmesi. Pridáme čierne korenie, sezam, rascu, soľ a majorán.
Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý jemne vymastíme olejom. Dáme piecť do
vyhriatej rúry, až kým sa zvrchu baba nepripečie.
Komentáre
Zverejnenie komentára