Grilované cukety a baklažány s kurkumovou ryžou, čiernym sezamom a portulakou
Málokomu sa chce v tomto teple stáť pri sporáku. Ak ale
predsa máte chuť na niečo teplé, ugrilujte si zeleninu. Prihoďte k nej kôpku ryže, čerstvú zeleninu, kvapnite pár kvapiek kvalitnej sójovej omáčky a je to:
Potrebujeme:
cuketa, baklažán, ryža, kurkuma, olej, soľ, cesnak, čierne
korenie, čierny sezam, lístky portulaky, sójová omáčka
Postup:
Ryžu premyjeme a dáme variť do hrnca s vodou, do
ktorej sme pridali lyžičku morskej soli, štipku čierneho korenia a pol lyžičky kurkumy. Počas varenia ryže opekáme alebo grilujeme na plátka nakrájané cukety a baklažány. Opekáme ich na jemne poolejovanej panvici a keď sú upečené z oboch stránm
vyberieme ich a potrieme pretlačeným cesnakom. Striedavo poukladáme na
seba, k tomu naservírujeme ryžu, ktorú posypeme čiernym sezamom a lístkami
portulaky či inej bylinky, ktorú máte v záhradke. Pokvapkáme sójovou
omáčkou a rýchly obed je hotový.
Komentáre
Zverejnenie komentára