Kysnutý koláč s marhuľami
Dnes tu mám pre vás opäť jeden chutný koláčik zo špaldovej
múky s darovanými marhuľami od susedka. Marhule sú po upečení kyslasté,
preto si ich jemne frknite nejakým vašim obľúbeným sladidlom.
Potrebujeme:
200-300 g špaldovej múky, 2 dcl rastlinného mlieka, 1/5
kocky droždia, 1 dcl oleja, štipka soli, lyžica trstinového cukru, vanilkový
cukor, čerstvé marhule
Postup:
Do misky nasypeme múku a do stredu spravíme jamku. Do
jamky nalejeme vlažné mlieko, do ktorého rozdrobíme droždie a prisypeme lyžicu
trstinového cukru. Necháme odležať asi 15 minút a potom pridáme štipku
soli a prilejeme olej. Vypracujeme kompaktné nelepivé cesto, ktoré necháme
kysnúť asi polhodinu. Pripravíme si plech, ktorý vymastíme olejom. Dáme naň
cesto a prstami ho porozťahujeme po celej dĺžke plechu. Marhule
vykôstkujeme a posypeme vanilkovým cukrom. Ak nemáte veľmi dozreté sladké
marhule, prisypte k nim ešte trstinový cukor, aby po upečení neboli príliš
kyslé. Marhule pekne poukladáme na cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej
rúry na 180 stupňov.
Komentáre
Zverejnenie komentára