Cuketový prívarok so zeleninovou fašírkou a petržlenovými zemiakmi
Dnes
sa u nás opäť varilo bezlepkovo, bezlaktózovo a vegánsky. Zeleninová fašírka,
prívarok z domácej cukety, nové zemiačky zo záhradky - kombinácia, ktorá
zaručene nesklame! Poďte si to s nami uvariť:
Potrebujeme:
Prívarok: 500 g cukety, 1 cibuľa, lyžica oleja, soľ, rastlinná
smotana (nemusí byť vôbec)
Zeleninová fašírka: 1 uvarená mrkva, 1 uvarený kaleráb, 1
uvarený petržlen, 2 malé zemiaky, polovica malej cukety, 2 strúčiky cesnaku, lyžica
chia semienok, lyžička soli, čierne korenie, mletá červená paprika, stonka rozmarínu,
majorán, 3 lyžice pohánkovej múky, kukuričná strúhanka
Postup:
Očistíme cibuľu a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme
olej, naň cibuľu a opekáme dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájanú
cuketu aj so šupkou. Prilejeme poldeci vody, posolíme a dusíme domäkka. Keď je
cuketa mäkká, prívarok rozmixujeme a ak ho treba rozriediť, prilejte
trošku vody alebo rastlinnej smotany. Môžete dochutiť aj niekoľkými kvapkami
citrónovej šťavy.
Na fašírky si pripravíme zeleninu, ktorú dáme okrem cesnaku,
zemiakov a cukety variť do vody. Zeleninový vývar potom môžete použiť do
polievky. Keď je zelenina mäkká, nastrúhame alebo popučíme ju. Pristrúhame
k nej zemiaky a cuketu. Pretlačíme cesnak a dochutíme korením
a bylinkami. Namiesto vajca pridáme lyžicu chia semienok, posolíme
a poriadne vymiešame. Zahustíme pohánkovou múkou a vytvarujeme
fašírky, ktoré obaľujeme v kukuričnej strúhanke a dáme piecť na olejom
vymastenú, rozpálenú panvicu.
Komentáre
Zverejnenie komentára